Op vrijdag 28 augustus heb je het prachtige Scheepvaartmuseum bijna voor jezelf tijdens “Table for 2” en dineer je onder het iconische glazen dak van het oorspronkelijke ’s ‘Lands Zeemagazijn’.  Wij, als restaurant C, staan deze avond aan het roer en laten je eten van dammen en dijken, je proeft zilte oesters, zeewier uit het wad en ‘afval’ van kreeft met wadden aardappels uit de Friese kust. Bovenal laat chef Arnout met zijn kitchen-crew zien en proeven hoe water en onze Nederlandse eetcultuur al jaren verbonden zijn…

Restaurant C x Scheepvaartmuseum x The Food Line-up presenteren op vrijdag 28 augustus een exclusief en éénmalig diner op de iconische binnenplaats van het Scheepvaartmuseum…

THIS IS YOUR WAKE-UP CALL!

Het Scheepvaartmuseum toont tot en met 12 oktober 2020 de tentoonstelling Rijzend Water van fotojournalist en filmmaker Kadir van Lohuizen. De tentoonstelling is een wake-up call en belicht de wereldwijde en onomkeerbare gevolgen van de stijgende zeespiegel. Geïnspireerd op deze tentoonstelling hebben wij een 5 gangen menu ontwikkeld waar vis en de smaak van de zee een hoofdrol in hebben.

Het diner is inclusief welkomst cocktail, bijpassend drankenarrangement met wijnen uit Zeeland en toegang tot de tentoonstelling ‘Rijzend water’. Een sneak peak in het menu doet ons het water al in de mond lopen:

MENU:

Gang 1: Oester / Hierbas de las dunas / zeekraal / yoghurt
Gang 2: Bisque / Berlikumer geeltje (wadden aardappel)
Gang 3: Prei vichysoisse / zeewieren
Gang 4: Buikspek / carbonarajus /  fregola / pulpo
Gang 5: Witte chocolade / duindoornbes / zeeschuim

RIJZEND WATER

Van Lohuizen reisde naar Groenland, Miami, New York, Kiribati, Marshall islands, Fiji, Jakarta, Bangladesh, Papua Nieuw Guinea, Panama en het Verenigd Koninkrijk om de impact van de waterstijging te onderzoeken en in beeld te brengen. Ook maakte hij foto’s in Nederland. Kadir van Lohuizen sprak met zowel beleidsmakers als de bevolking om verschillende perspectieven op de klimaatcrisis te belichten. De tentoonstelling toont door middel van foto’s en films de menselijke verhalen achter de ontluisterende statistieken. Rijzend Water schetst een confronterend beeld van een nabije toekomst. De tentoonstelling is een visueel spektakel over een zeer urgent thema, waardoor het onderwerp voor de bezoeker dichtbij komt.

Kaartjes boek je via onderstaande link voor 130,- per persoon.

RESERVEREN