Op dinsdag 8 september organiseren wij in samenwerking met wijnhuis Domaines Devillard en wijnleverancier @Vinites een fantastisch Bourgogne diner onder leiding van niemand minder dan wijnmaker Arnaud Trouvé van Château de Chamirey.

Een unieke avond met de meest fantastische wijnen uit de Bourgogne en de persoonlijke toelichting van Arnaud Trouvé. ‘A night to remember’ voor de echte liefhebber.

Wij serveren deze avond een all-in arrangement bestaande uit een aperitief, 6-gangen menu, 6 gangen wijnarrangement, brood en tafelwater voor €120,- p.p.

C chef @arnoutvanderkolk bereid een menu voor passend bij de wijnen:

– Bourgogne Chardonnay aoc ‘Le Renard’
– Mercurey Blanc aoc ‘Château de Chamirey’
– Mercurey Blanc aoc 1er Cru ‘La Mission’ Monopole
– Mercurey rouge aoc ‘Château de Chamirey’
– Mercurey Rouge aoc 1er Cru ‘Clos de Ruelles’ Mnp.
– Nuits St. Georges aoc ‘Domaine des Perdrix’
– Vosne Romanée aoc ‘Domaine des Perdrix’

HET WIJNHUIS:
Het wijnverhaal van de familie Devillard begint met een stukje geschiedenis. Het was namelijk Markies de Jouennes d’Herville die in 1934 besloot – als eerste in Mercurey – zijn flessen op het domein te bottelen. Sinds 2005 runnen zijn kleinkinderen, Amaury en Aurore, Château de Chamirey, ondersteund door hun vader Bertrand Devillard, de schoonzoon van de Markies. Het kasteel van Chamirey, daterend uit de 18e eeuw, wordt nog altijd bewoond door de Devillards en biedt een schitterend uitzicht over de Côte Chalonnaise.

Het bezit van Château de Chamirey is inmiddels gegroeid tot 37 hectare, die onder AOC Mercurey ofwel Mercurey Premier Cru vallen. Er is een opvallend aandeel chardonnay aangeplant, ruim een kwart van de aanplant is wit, terwijl AOC Mercurey als geheel voornamelijk rood produceert.

Naast Château de Chamirey in Côte Chalonnaise beheren de Devillards diverse domeinen in de Bourgogne en daarbuiten, waaronder Domaine de la Ferté in Givry en het prestigieuze Domaine des Perdrix in Côte de Nuits. Domaine des Perdrix mag gerust het paradepaardje van de familie genoemd worden met percelen in de beroemde dorpjes als Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-George en Vosne-Romanée. Aan de top van de piramide staat hun Échezeaux Grand Cru, een grootse wijn met een uitzonderlijke complexiteit. Ook bijzonder is de Premier Cru Aux Perdrix in Saint-Nuits-George, zo goed als een monopolie, Domaine des Perdrix is voor 99% eigenaar en maakt als enige producent een wijn van deze premier cru.